HAN FIK PRAKTIKPLADS HOS FERRARI I HONOLULU

Af Bil Magasinet 25-04-2013

Til dagligt er 24-årige Kenneth Nielsen ansat hos C.A. Larsen Automobiler A/S, Peugeot Viby, som biløkonomstuderende, men i øjeblikket er han i gang med sit tre måneder lange udlandspraktikophold på 4. semester af biløkonomuddannelsen. Det er henlagt til en Ferrari-forhandler på Hawaii.

Virksomheden hedder JN Exotics og forhandler eksotiske biler som Ferrari, Maserati og Lamborghini. Den ligger i Honolulu, har eneforhandlingen af disse mærker og dækker hele Hawaii.

Efter tre semestre på skolebænken og sideløbende praktik i Danmark byder det 4. semester af biløkonomuddannelsen på et praktikophold i udlandet, for blandt andet at give de studerende et internationalt indblik i bilbranchen. Det var her, Kenneth valgte Hawaii.

”Igennem de sidste 15-16 år har jeg haft en rigtig stor passion for biler, særligt Ferrari. Det har udviklet sig til en drøm om at komme til at arbejde med disse biler. Med et semester i udlandet var det derfor en oplagt mulighed for mig, at forfølge denne drøm - og mit mål var derfor at finde en Ferrari-forhandler, hvor jeg kunne komme i praktik,” siger Kenneth.

”Heldigvis lykkedes det, og at det så lige blev et så eksotisk sted som Hawaii er jo kun medvirkende til at gøre det til en større oplevelse, og min fritid mere interessant!”.

Hvordan lykkedes det? Hårdt arbejde, masser af mails og telefonopringninger kombineret med tålmodighed og lidt held.

Kenneths primære arbejdsområde under praktikken er, at have fokus på sociale medier og at markedsføre praktikvirksomheden her. Han har også arbejdet med at lave en markedsanalyse for salget af brugte Bentleys, deltaget i salgsmøder, salgstræning, marketing møder og hjulpet til med at optimere annoncer og hjemmesider.

Kenneth, der har godt en måned tilbage af sit praktikophold, glæder sig dog også til at komme hjem igen. Opholdet på Hawaii giver helt nye muligheder for at påvirke hverdagen hjemme i Viby, når han på 5. semester skal afvikle sit trainee ophold i Danmark.

”Det er meget forskelligt fra studerende til studerende hvordan og hvor, praktikopholdet arrangeres. I år har vi biløkonomer i praktik i blandt andet Rusland, Norge og flere er i USA” fortæller Finn Rolighed Andersen, der er uddannelseskoordinater for biløkonomuddannelsen. ”De studerende har selv ansvaret for, at finde en praktikplads. Nogle studerende vælger at benytte interne kontakter igennem den danske praktikvirksomhed, mens andre søger deres egne veje”.